Als je een bedrijf hebt, weet je waarschijnlijk dat er flink wat tijd kan gaan zitten in het vinden van goed personeel. Er zijn steeds meer ondernemers die hun recruitment besluiten uit te besteden aan een headhunter. En dat is niet voor niets. Dit levert je, behalve goed personeel, namelijk zeker iets op. Hieronder vind je een aantal redenen waarom het goed is om je recruitment uit te besteden.

Snel én effectief

Een headhunter inschakelen is niet alleen snel, maar ook vaak effectief. Er wordt zorgvuldig gekeken naar kandidaten die goed bij de functie lijken te passen. Dit wordt gedaan op basis van een gesprek met jou als ondernemer. Zo komt de headhunter er precies achter wat jouw wensen en eisen zijn.

Jouw HR afdeling houdt tijd over

Als je je recruitment uitbesteed, houdt de HR afdeling tijd over voor andere zaken. Zij kunnen dan aan de slag met andere dingen zoals de planning, trainingen en verzuim. Er zal dan ook al gauw beter gepresteerd worden op deze gebieden, doordat er meer tijd voor vrij komt. 

Als je zelf aan de slag gaat met recruitment, ben je veel tijd kwijt. Alle CV’s moeten natuurlijk gelezen worden, je zult kandidaten die niet geschikt zijn moeten afwijzen en bovendien gaat er ook veel tijd zitten in het voeren van gesprekken. Eén gesprek is daarbij meestal niet genoeg, aangezien er vaak meerdere rondes zijn en de kandidaat soms ook nog een case dient te maken.

Hogere kwaliteit

Doordat headhunters (zoals Topofminds) zich volledig richten op executive search, weet je zeker dat de kwaliteit hoog is. Zo vind je gegarandeerd personeel waar je echt iets aan zult hebben. Kandidaten worden geselecteerd op zowel hun persoonlijkheid als hun kwaliteiten en skills.

Wil je meer informatie over executive search, of zou je graag direct aan de slag gaan met het uitbesteden van je recruitment? Neem een kijkje op de website van Topofminds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *