Pallets die nieuw zijn, hebben een aantal streepjes voor op tweedehands producten. Zo zul je op nieuwe pallets geen gebruikssporen ontdekken en ze hebben hun hele ‘leven’ nog voor zich. Als je pallets nieuw wilt kopen, heb je bovendien volop keus. Je kunt ze zelfs op maat laten maken! Welk type pallet die nieuw is, is wat voor jou? Wij helpen je graag met je zoektocht door een aantal belangrijke pallet eigenschappen te bespreken.

Pallets nieuw kopen: kies de juiste afmetingen

Het is belangrijk de juiste afmetingen te kiezen wanneer je pallets koopt. Te grote pallets kosten je onnodig veel geld. Ze zijn namelijk zwaarder, waardoor de transportkosten omhoog gaan. Aan te kleine pallets heb je weinig, omdat je producten er wellicht niet op passen. Er zijn veel formaten pallets beschikbaar, maar over het algemeen kom je deze standaard maten tegen: De Amerikaanse pallet (1,20 x 1 m) De Europese pallet (1,20 x 0,8 m) en de zogenaamde display pallet (0,8 x 0,6 m en 0,6 x 0,4 m).

De maximale belasting van de pallets

De ene pallet kan meer gewicht aan dan de ander. Let bij aankoop dus altijd op het draagvermogen van het product. Houd er rekening mee dat er verschil zit tussen de statische belasting, de belasting in een stelling en de dynamische belasting. Het draagvermogen dat je wenst, is dus niet enkel afhankelijk van het gewicht dat je wilt plaatsen op je pallet, maar ook van waar je de pallet plaatst en of je het met zijn vracht wilt kunnen vervoeren.

Welk type pallet kies je?

Pallets nieuw kopen betekent dat je ontzettend veel keus hebt. Overweeg daarom goed welk materiaal jou het meeste voordeel oplevert. Je hebt de keuze uit pallets van kunststof, hout, houtvezel en karton. Kunststof gaat zeer lang mee, is vrij licht van gewicht en is onderhoudsarm. Houten pallets zijn goedkoop en oersterk. Deze twee types kom je het meeste tegen. Pallets van kunststof en karton zijn zeer goedkoop en licht van gewicht, maar hebben wel minder draagvermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *