Naast dat er voor koper en ijzer een prijskaartje hang is er ook een lood prijs. Deze ligt een stuk lager dan die van koper, maar hoger dan die van ijzer. Het is dan ook zeker waard om jouw oude lood te verkopen. Lood is namelijk relatief zwaar en omdat de prijs per kilo wordt bepaald kun jij er zeker wat leuks voor terug krijgen. Het lood dat je verkoopt wordt uiteindelijk gerecycled. Hierdoor draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. Breng daarom vandaag nog het oude lood weg en krijg er wat moois voor terug.

Het gebruik van lood

Je komt lood in redelijk veel dingen tegen. Zo heb je glas in lood, accu’s en ballastlood. Wanneer je het laat liggen en je er niks mee doet is dat natuurlijk zonde. De lood prijs is niet super hoog, maar het verkopen ervan is het zeker waard. Je vind het namelijk redelijk snel in jouw werkplaats of fabriek waardoor je er misschien meer van hebt liggen dan dat jij zelf dacht. Hierdoor kan de prijs die je ervoor krijgt hoger liggen dan je dacht. Dat is dan ook zeker een goede reden om de oude spullen van lood op te zoeken en te verkopen.

Snel verkopen

Wanneer jij jouw lood gaat verkopen kan je dit op twee verschillende manieren doen. Je kan het namelijk laten ophalen of je kan het wegbrengen. Het ophalen komt natuurlijk voor sommige mensen beter uit. Niet iedereen heeft namelijk de ruimte of de tijd om kilo’s aan lood weg te brengen. Als jij het lood laat ophalen wordt het in een container gegooid of op een pallet en wanneer het op zijn eindbestemming is wordt de lood prijs bepaalt. Hoe zwaarder de bak, hoe meer je er natuurlijk voor krijgt. Lood is dan van zichzelf ook redelijk zwaard waardoor er zeker meer voor krijgt dan met ijzer. Wanneer jij kleine beetjes lood hebt liggen kun je het natuurlijk opsparen, maar ook dan kan je het verkopen.

Voordelen van recyclen

Net zoals vele andere materialen kun jij lood laten ophalen. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is het beter voor het milieu, is er een lood prijs dus je krijgt er geld voor en wordt het hergebruikt. Wanneer er namelijk niet meer naar lood hoeft te worden gegraven. Dit zorgt voor minder uitstoot en dus een schonere leefomgeving. Ook heeft lood een prijs dus je kan er geld voor krijgen. Deze bedragen zullen niet super hoog liggen, maar het is het zeker waard. Tot slot wordt het lood hergebruikt. Je kan het namelijk gewoon weer gebruiken voor visloodjes of accu’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *