vog online aanvragen

Tegenwoordig heeft iedereen het druk met werken, kinderen en hobby’s. Zomaar een dagje naar het gemeentehuis om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen is zonde van je kostbare tijd. In de meeste gevallen sta je een tijd te wachten, en de afspraak komt altijd ongelegen op een dag dat je heel veel te doen hebt. Daarom is een vog online aanvragen niet alleen minder tijdrovend, het is ook nog eens zeer eenvoudig. Wanneer je wilt kun je de verklaring via internet aanvragen.

vog online aanvragen

Is een vog verplicht?

Je vraagt je misschien af of een vog online aanvragen wel verplicht is? Niet bij ieder beroep, maar bij een aantal beroepen is de verklaring wel wettelijk verplicht. Een werkgever is er vrij in om een verklaring te vragen, ook als dit niet nodig is of wettelijk verplicht. Misschien wil je toekomstige werkgever zeker weten of je geen strafblad hebt, of bepaalde delicten gepleegd hebt. Verplichte beroepen zijn chauffeurs voor een bus of taxi en als je met kinderen gaat werken.

vog online aanvragen

Je hebt een strafblad

Heb je in het verleden iets gedaan waardoor je in aanraking bent gekomen met justitie, betekent dit niet dat je geen vog meer kan krijgen. Het kan zijn dat je strafblad niets te maken heeft, of geen raakvlakken met je toekomstige functie. Er wordt niet zomaar blind gehandeld, er wordt een afweging gemaakt en maatwerk gehanteerd bij iedere aanvraag. Moet je dus een vog online aanvragen, maar heb je een strafblad twijfel niet en doe altijd een aanvraag.