Aruba networks

Het Amerikaanse bedrijf ‘Aruba Networks’ is een van de – zo niet de – grootste spelers op het gebied van draadloze internetoplossingen. Op The Networkers lees je meer over dit bedrijf en wat zij doen.

Geschiedenis van Aruba Networks

IT-gigant Aruba Networks is een Amerikaans bedrijf dat in 2002 werd opgericht en in 2015 werd overgenomen door computerfabrikant Hewlett-Packard voor maar liefst 2,7 miljard dollar. Het bedrijf richt zich op draadloos internet en Wifi-verbindingen, waaronder het maken van draadloze internetpunten (AP’s). Ook is Aruba Networks verantwoordelijk voor de software die wordt gebruikt voor het beheer en onderhoud van draadloze netwerken en WLAN-verbindingen. Inmiddels werken er bij Aruba Networks zo’n 1800 werknemers.

Internet

Acces Points voor het opzetten van een draadloos netwerk

Een van de producten die Aruba Networks heeft ontwikkeld, zijn de zogenaamde ‘Instant Access Points’; apparaatjes die zorgen voor toegangspunten voor Wifi. Het handige aan dit systeem is onder meer dat er meerdere AP’s worden geplaatst, zodat het signaal zich optimaal verspreidt binnen het netwerk. Valt een AP uit, dan wordt het werk door een nabijgelegen ‘point’ overgenomen. Op die manier wordt voorkomen dat het netwerk helemaal uitvalt, met alle irritaties van dien. In een netwerk kun je ongeveer tot zestien verschillende points inzetten.

Veiligheid

Artificial Intelligence; een nieuwe stap voor Aruba Networks

Hoewel het bedrijf inmiddels onder HP is uitgegroeid tot een van de – zo niet de – grootste spelers op de markt als het gaat om draadloze internetoplossingen, ontwikkelt Aruba Networks nog steeds door. In 2018 is het bedrijf met een nieuwe toepassing gekomen, waarbij zij gebruikmaakt van artificial intelligence (AI) in het beheer en de monitoring van haar netwerken. Op die manier hebben bedrijven een beter inzicht in het gebruik van hun draadloos netwerk. Er is al een beheermodule op de markt, de AirWave. Dit apparaatje geeft inzicht in netwerkproblemen en geeft aan waar de verbinding slecht is.